תלמידים רבים חווים התרגשות ולחץ לקראת בחינות. אלה תחושות רווחות. אצל חלקם ההתרגשות גולשת לכדי לחץ רב יותר ואף חרדה. אולם לא כל התרגשות היא חרדה. לכן כדאי להתייחס לנושא כאל: התרגשות ולחץ ופחות כאל חרדה. טבעי שמתרגשים. לחץ מסוים מדרבן לפעילות. לחץ בדרגה גבוהה יותר עלול לפגוע בתפקוד, ואליו אנו מכוונים. ההתרגשות הזו נובעת פעמים מאי שליטה מספקת בחומר הנלמד, אי ביטחון בידע וחוסר בתרגול וגם שאיפה להישגים גבוהים, ציפיות גבוהות מעצמי, ציפיות של הסביבה ממני...ועוד....
בכל תכנית לסייע לתלמידים בנושא כדאי ורצוי לשלב מיומנויות של ארגון, למידה וזיכרון, מיומנות במענה על טופס מבחן, מיומנויות הרפיה גופנית והרפיה באמצעות דמיון מודרך, לצד מיומנויות של התמודדות עם מחשבות מלחיצות ורגשות שמציפים.
כדאי מאוד לצרף את המחנכים, רכזי המקצוע ואת המורים המקצועיים לתכנית. המורים המקצועיים יוכלו לקיים שיעורי הכנה ותרגול לקראת המבחן, ולתת דגשים נוספים, ואף לתרגל עם התלמידים שיטות לזכירת החומר או סוגי שאלות אפשריות. המורים שנמצאים עם התלמידים בשעת המבחן יכולים להרגיע ולתמוך בתלמידים ובכך לסייע להם להפחית את הלחץ ולתת ביטוי אמיתי לידע שלהם. לשם כך ניתן לקיים מפגש בנושא לצוות המקצועי על הדרכים בהן בית הספר נותן מענה לצורך זה של התלמידים.
מצורפים חומרים לשיעורים ולסדנאות שהעברתי בנושא לתלמידים.
במידה ותהיו מעוניינים לקיים מפגש לצוות בנושא, אוכל לסייע בבניית מפגש כזה.
בהצלחה,
מוזמנים לפנות אלי בכל שאלה,
טלי (050-9018443)
Comments